top of page
Entrance2b_edited.jpg
Art%20room2_edited.jpg

Greta Thunberg Academy

The final design project for studio in third year involved designing a sustainable, environmentally friendly primary school aptly named the Greta Thunberg Academy onto a site in Nottingham City by the River Trent.

Designed to run a project based learning system, the school implemented a unique peer-mentoring scheme wherein older year groups were partnered with younger ones (i.e. Year 1 with Year 4) which was also reflected in the spacial relationship between the classrooms in their positioning. 

The triangular shape of the given site meant it was a challenging one and so required careful planning for optimal use of the space. The series of design decisions taken are briefly outlined, arriving to the final design drawings and renders for this project.

Adjacency.jpg
Site strat.jpg
models.jpg
sections.jpg
precedents.jpg
plan2.jpg
plan2a.jpg
axo.jpg
elev1.jpg
elev2.jpg
section1.jpg
tectonics.jpg
sustainibility.jpg
render.jpg
Stairway3_edited.jpg

Architectural Visualisation

The architectural renders, both internal and external, have been generated with great care to best show the use of space throughout a typical day in the school.

However, these renders were created with the aim of not only showing how the spaces may look like but to also convey the feel of the space, through implementing the curated use of colour, light and composition.

The visuals also serve to demonstrate the capabilities of the building, showing how the vertical shading system is engineered to work in extreme weather conditions and the unique spaces this can create.

dining1a.jpg
Dining2c_edited.jpg
Classroom2b_edited.jpg
Pav long2a.png
Pav ext2c.jpg
Play ext2d.jpg
bottom of page